mandag 23. april 2012

De ti beste bildene

Blender
Rød gjenstand
Portrett
Vår

Ideen bak dette bilde var å få tak i de fine detaljene i de små blomsterknoppene.
For å få det til stilte jeg blender min ned til 2,8 slik at knoppene kom i fokus i bildet. Med 2,8 i blender kom detaljene i knoppene fint fram. Jeg valgte også en lav ISO på 100.
Bilde er tatt med Canon DIGITAL IXUS 80 IS.
Jeg syns at detaljene på løvetannen kom fint fram på dette bilde. For at blomsten skulle komme i fokus sank jeg ned blenderen på 2,8. Jeg brukte også en la v ISO på 100. Selv om blomsten er i sentralperspektivet syns jeg at fargene skaper dynamikk og liv i bilde. Dette bilde er tatt med Canon DIGITAL IXUS 80 IS.
Jeg syns at fjæret ligger på en spennende måte. De små buskene skaper et fint utrykk av en liten granskog. Jeg syns at de små buskene skaper en fin og spennende komposisjon. Blender stilte jeg på 5,0 for å øke skarpheten i bildet. Jeg hadde også en lav ISO på 200.
Bilde er tatt med Canon EOS 550D. 

Fordi gjenstanden min var et eple, ønsket jeg å sette den i et naturlig miljø. Jeg tok utgangspunktet i buskene i hagen. Komplementærfargen rød og grønn syns jeg passet svært bra sammen. Jeg syns også lyset kom ganske bra fram på dette bildet og skaper en fin balanse. Komposisjonsmessig syns jeg at eplet passet veldig bra sammen med grenen den ligger på.
Bilde er tatt med Canon PowerShot S100

Ideen bak dette bilde var å fange en liten nysgjerrig marihøne som titter ut mot den store verden. For å få det til måtte jeg senke kameraet til samme nivå som eplet Fokuset var den vesle marihøna inni eplet som forsiktig titter ut. For at marihøna skulle komme i fokus måtte jeg har en nokså lav blender.
Bilde er tatt med Canon PowerShot S100


Jeg syns at Beates personlighet kommer fint fram på dette bilde. Vi får et inntrykk av hun er en rolig, men livelig av personlighet. Jeg måtte justere litt på bilde.
Justeringene jeg tok for meg var å senke lyset slik at farger og detaljer kom tydeligere fram.
For retusjeringen av ansiktet brukte jeg Spot Healing brush og brush med lav opacity. Med Spot Healing brush tok jeg vekk ujevnheter i huden. For utjevning av hudfargen brukt jeg Brush med en lav opacity av samme farge som huden. Det siste jeg gjorde var å rette horisonten i bakgrunnen.
Bilde er tatt med Canon EOS 550D med 6,3 i blender og 200 i ISOI dette portrettet ønsket jeg å fange personligheten til Beate. Lyset og skyggene framhever Beates personlighet. Vi får et inntrykk av en rolig, men bestemt person
Jeg måtte ta for meg noen små justeringer på photoshop. Lyset og måtte dempes ned for å få fram ansiktet tydeligere. Jeg tok for meg også noen små justeringer i ansiktet ved å fjerne ujevnheter og finere overganger mellom hudfargene.
Bilde er tatt med Canon EOS 550D med 6,3 i blender og 200 i ISO.

Ideen bak dette bilde var å fange våren fra en litt annen vinkel. Jeg valgte å avbilde grenene forfra. Dette skapte en litt spennende effekt, man får ett inntrykk av at grenen liksom svever i løse lufta. Jeg valget en lav ISO på 100 og en blender på 2,8. Bilde er tatt med Canon DIGITAL IXUS 80 IS

Ideen bak dette bilde var å fange et insekt som nettopp hadde våknet opp fra vinterdvalen. Av de insektene jeg kunne finne var det skrukketrollet som var mest i øyenfallen. Derfor tok jeg bilde av et lite skrukketroll som hadde våknet opp fra vinterdvalen. Den lille planten syns jeg passet inn fordi det var også et slags tegn på at planter også har begynt å våkne opp. Jeg måtte også ha en kort lukkertid på 1/250 for å fange skrukketrollet, siden den var alltid i bevegelse.
Bilde er tatt med Canon DIGITAL IXUS 80 IS. ISO 100 F/2,8 og 1/250

Siden det er vår ønsket jeg å fange vårens undrer, som involvere at planter spretter ut etter vinterdvalen. Lyset syns jeg spilte en viktig rolle i dette bilde. Jeg hadde en ISO 100 slik at fargene kom tydeligere fram. Måten det gyllne sollyset skinner på blomsterknoppen syns jeg skaper liv i bilde. Jeg senket også blender slik at knoppene kom i fokus. Plasseringen av knoppene syns jeg passer bra til komposisjonen.
Bilde er tatt med Canon DIGITAL IXUS 80 IS.1 kommentar: